Close
Login to Your Account
PRC Polaris Ranger Club - Powered by vBulletin

Stalling and surging 2010 ranger 6x6 800 EFI

This is a discussion on Stalling and surging 2010 ranger 6x6 800 EFI within the Ranger Technical forums, part of the Polaris Ranger Forums category; We use our Ranger on the farm to haul hay and plow snow, and check fences, generally get around the property. Our 2010 6x6 Ranger ...

Results 1 to 8 of 8

Thread: Stalling and surging 2010 ranger 6x6 800 EFI

  1. #1
    (JK) Starting Member Serenity Acres's Avatar
    Member #
    16452
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    St Clairsville
    Posts
    3
    Member #
    16452

    Stalling and surging 2010 ranger 6x6 800 EFI

    We use our Ranger on the farm to haul hay and plow snow, and check fences, generally get around the property. Our 2010 6x6 Ranger started sputtering and stalling while still under warranty. It is unpredictable in this behavior but certainly handicapping when it occurs. We took it back to the dealer and they sent it back stating they could not reproduce the problem. It has continued to sputter and stall unexpectedly, every few days or so, often completely stalling out. Sometimes it runs better after restarting from a stall, sometimes it keeps sputtering. Recently it started surging upon startup, a dangerous situation which nearly put one of us over the hill. We then promptly sent it back to the dealer and they said "the throttle cable was bound up at the gas pedal". Supposedly fixed it, changed oil & filter and $212.49 later, it's still stalling out and who knows if the engine is going to rev on its own again and take off full throttle like it did before.

    Until it's fixed it's going to be called Danger instead of Ranger.

  2. #2
    Supporting Member
    (Jerry) Moderator/Rally Committee commanderjjones's Avatar
    Member #
    3228
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Harriman, TN
    Posts
    20,303
    Member #
    3228
    Liked
    131 times
    Welcome to PRC.

    Is it showing any codes?
    Jerry
    PRC staff / SSW staff


    2012 RZR XP4 LE liquid silver / 2006 Ranger XP LE, midnight red, built 10/25/05

  3. #3
    (JK) Starting Member Serenity Acres's Avatar
    Member #
    16452
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    St Clairsville
    Posts
    3
    Member #
    16452

    Stalling/surging

    One code on throttle this last time which the dealer cleared TPS learn error

  4. #4
    Supporting Member
    (Jerry) Moderator/Rally Committee commanderjjones's Avatar
    Member #
    3228
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Harriman, TN
    Posts
    20,303
    Member #
    3228
    Liked
    131 times
    I would suspect a broken wire to the TPS or IAC (idle air control).
    Jerry
    PRC staff / SSW staff


    2012 RZR XP4 LE liquid silver / 2006 Ranger XP LE, midnight red, built 10/25/05

  5. #5
    (Alan) 1000+ Member Rockin Ranger Rider's Avatar
    Member #
    10019
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Texas
    Posts
    2,937
    Member #
    10019
    J.K. and good luck isolating the problem
    Always seeking a higher path

  6. #6
    Supporting Member
    (Rich) PRC/SSW Moderator RZR Rich's Avatar
    Member #
    9029
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Michigan
    Posts
    7,541
    Member #
    9029
    Liked
    22 times
    Welcome to the PRC JK.
    Rich


    PRC: Super Moderator.
    Side x Side World: Director of Research and Information.

  7. #7
    Veteran Member Walkthedog's Avatar
    Member #
    1809
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Posts
    165
    Member #
    1809
    Liked
    4 times
    I'm having the same problem, btw... Replaced the Tbap and still doing it...
    Is there a pointer to a thread with the fix with the TPS and the Idler Air thingy?

  8. #8
    (JK) Starting Member Serenity Acres's Avatar
    Member #
    16452
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    St Clairsville
    Posts
    3
    Member #
    16452

    Still stalling

    Still stalling out. Also when it came back from dealer repair the steering column is messed up. Tilt wheel function won't lock and the steering wheels all over the place! Not happy!!

Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Search tags for this page

2010 ranger 800 stalling problem
,

2011 polaris ranger 800 stalls

,
800 ranger surging
,
continuous stalling of a polaris ranger 800 efi
,
fast idle on 2010 polaris 800 ranger 6x6
,
polaris ranger 800 missing and stalling
,
polaris ranger 800 stalls delay cranking
,
problems 2011 800 polaris 6x6
Click on a term to search our site for related topics.