Another turn signal question
Close
Login to Your Account
PRC Polaris Ranger Club - Powered by vBulletin

Another turn signal question

This is a discussion on Another turn signal question within the Ranger XP 1000 Discussions forums, part of the Polaris Ranger Forums category; Hi all. I have a 2018 Ranger 1000XP. I found the thread from last Oct. about using the in-dash turn indicators and followed Gh0strider's instruction ...

Results 1 to 9 of 9

Thread: Another turn signal question

  1. #1
    Starting Member Shanno's Avatar
    Join Date
    Apr 2019
    Location
    MN
    2018 Ranger 1000XP
    Posts
    7
    Member #
    76639
    Liked
    2 times

    Another turn signal question

    Hi all. I have a 2018 Ranger 1000XP. I found the thread from last Oct. about using the in-dash turn indicators and followed Gh0strider's instruction about using pins 6 and 7. I hooked everything up and it works great, until I start to move. When the Ranger is moving, the dash indicators lights stop working, but the outside turn signals work as expected. Once I stop, the dash signals work again. They are connected to the front turn signal wires, and since they work fine while moving, it would make sense there is power there.

    Has anyone else had this issue?

    Thanks for any thoughts you may have. Mike

  2. #2
    Regular Member TND2018xp's Avatar
    Join Date
    Apr 2018
    Location
    Northern Michigan
    2018 XP 1000
    Posts
    68
    Member #
    70130
    Liked
    30 times
    I believe that they work off of a can bus signal from the pcm. BUT I have not used a scope to confirm it. I was going to do it the same way you did but found a few threads that indicated that it wouldn't work.
    So what I did was to install small green LED on top of the dash. It works out great because it works like a HUD system. Reflecting on the windshield so I don't have to look down.

  3. #3
    Starting Member Shanno's Avatar
    Join Date
    Apr 2019
    Location
    MN
    2018 Ranger 1000XP
    Posts
    7
    Member #
    76639
    Liked
    2 times
    Thanks for the reply. It just so odd that everything works just fine until I start moving, and then ONLY the dash lights don't flash, everything else still works as it should.

    Oh well, someone will figure it out someday.

  4. Remove Advertisements
    PRCForum.com
    Advertisements
     

  5. #4
    Regular Member Dbonzi's Avatar
    Join Date
    May 2018
    Location
    S Minnesota
    2019 Northstar Crew
    Posts
    58
    Member #
    71666
    Liked
    21 times
    Shanno
    I just hooked mine up to the dash lights, It does the same thing as yours.
    I can turn the signal on with the key off and they work just fine, but if I start it up the work for about 5 seconds then they stop until I turn the key off.
    Any luck figuring out what the deal is?
    BTW I have the no hole signal lights purchased off of ebay.
    Dennis
    2019 Northstar Crew
    No Hole Signals
    Visor Audio System
    Rock Lights
    Rear Led Cube Lights
    PRO HD 6,000 LB. WINCH
    GLACIER® PRO HD PLOW

  6. #5
    Starting Member Shanno's Avatar
    Join Date
    Apr 2019
    Location
    MN
    2018 Ranger 1000XP
    Posts
    7
    Member #
    76639
    Liked
    2 times
    I haven't figured it out yet, it's so hit or miss of when it works and when it doesn't. One thing that's constant though, as soon as the Ranger starts to move they stop working. One day I switched the turn signal on, it started blinking on the dash, started moving and it stopped, then started blinking again when I stopped moving. But that was just once. For the most part, it just works with the engine not running. It has to be a computer thing, but what stops it from working when the outside lights flash all the time and the two wires are connected? Does it do something with the ground for the instrument cluster? And why isn't it consistent as to when it works and doesn't?

    Fun times.

  7. #6
    1000+ Member Rangerwhit's Avatar
    Join Date
    Feb 2017
    Posts
    1,667
    Member #
    49442
    Liked
    442 times
    Pins 6 and 7? On the pdm?
    2007 Ranger 500 (Carb)

  8. #7
    Starting Member Shanno's Avatar
    Join Date
    Apr 2019
    Location
    MN
    2018 Ranger 1000XP
    Posts
    7
    Member #
    76639
    Liked
    2 times
    Yes, they are hooked up to pins 6 and 7.

  9. #8
    Supporting Member
    (Forde) Administrator fswan's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Loganville, Georgia
    Posts
    6,356
    Member #
    13594
    Liked
    2900 times
    Quote Originally Posted by Rangerwhit View Post
    Pins 6 and 7? On the pdm?
    Pins 6 & 7 on the speedo plug.


    You know why when geese fly in a V, one side of the V is longer than the other? More geese on that side.
    '11 800 XP - Viper Elite 4000 - EZTSK Turn Signals - Overhead Gun Rack - Backup LED - Dual Lock 'n Ride Storage Bins - Odyssey Aux 925L Battery on 1314 - H.I.D.'s - 30" LED Front, 10" LED Rear - Diamond Plate Floor Boards - Rear View Mirror w/Compass, Temp & Map Lites - 26" Bighorns - Front & Back BA arched A-Arms - Half Folding Windshield - DiamondBack Roof - Foot Saver - Dash Kit - UHMW Skids - Prolockers

    '19 RZR 1000XP EPS Trail and Rocks Edition

  10. #9
    Starting Member Shanno's Avatar
    Join Date
    Apr 2019
    Location
    MN
    2018 Ranger 1000XP
    Posts
    7
    Member #
    76639
    Liked
    2 times
    Yes, as I mentioned in the original post, the wires are hooked up to pins 6 and 7. They work the way they are suppose to when the machine is off, but stop working when it is started.

Sponsored Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. Question re: Super ATV Turn Signal Wiring
    By markbxr400 in forum Ranger Crew 900 Discussions
    Replies: 3
    Last Post: 01-20-2018, 08:42 PM
  2. Turn signal/ flasher question
    By SoDakgunslinger in forum Ranger XP 900 & 570 FS Discussions
    Replies: 1
    Last Post: 07-24-2016, 12:50 AM
  3. Just Ordered Another EZ Turn Signal Kit
    By Limo driver in forum Mid-Size Rangers
    Replies: 1
    Last Post: 07-21-2014, 04:59 PM
  4. Installed Turn Signal Kit
    By RangerRog in forum Ranger Technical
    Replies: 23
    Last Post: 05-24-2008, 07:55 AM